Facebook Facebook Facebook Facebook

Dr. Hevér Tímea PhD

2007-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 2011-ben szereztem „Kísérletes művi arterio-venosus shunt-ök morphologiai és összetett véráramlástani vizsgálatai” témában PhD fokozatot. 2016. májusában sebészetből, 2018. októberében érsebészetből szakvizsgáztam.

2007. július és 2011. március között a Debreceni Orvostudományi Egyetem Sebészeti Intézetének Sebészeti Műtéttani Tanszékén végeztem oktató- és kutatómunkát, ahol két évig tanszéki TDK felelős voltam. 2011. április és 2016. szeptember között a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Invazív Mátrix Sebészeti Egységén dolgoztam, továbbá 2011-2016 között a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán, 2012-2013 között az Országos Mentőszolgálat Gyöngyösi Mentőállomásán is. 2016. októbertől a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Általános-, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályán sebészként, érsebészként végzem a mindennapi betegellátást, 2019-től adjunktusként.

A nyitott és laparoszkópos sebészet, krónikus sebkezelés, nyaki, hasi, végtagi verőér és visszér nyitott, endovascularis és hibrid érsebészeti technikákat elsajátítva igyekszem a betegek gyógyulását szolgálni. Számos tanfolyamon vettem részt, hogy az ismereteimet minél jobban bővíthessem.

Tagja vagyok több hazai és külföldi társaságnak, úgymint a European Society for Vascular Surgery, Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság, Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület, Magyar Sebkezelő Társaság, Magyar Sebész Társaság és Szekciói (Endoszkópos Sebészeti Szekció, Fiatal Sebész Társaság /2015-2019 vezetőségi tag/, Coloproctologiai Szekció, Kísérletes Sebész Szekció), Magyar Resuscitatiós Társaság, Magyar Haemorheologiai Társaság, International Society for Experimental Microsurgery, Laborállat-tudományi Társaság.

Rendszeresen végzek tudományos tevékenységet. 2019. év végéig 46 magyar, 6 angol nyelvű előadást tartottam, 8 magyar, 7 angol nyelvű posztert, 11 közleményt (imp.factor: 10,175) és 1 könyvfejezetet készítettem. 2001-2007 között a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületében végeztem kortársoktató munkát, majd 2004-2012 között a Debreceni Orvostudományi Egyetem Sebészeti Műtéttani Tanszéken gyakorlati oktató és csoportvezető voltam az általános orvos, fogorvos, gyógyszerész, orvoskutató laboranalitikus graduális, általános orvos postgraduális képzésben, 2009-től TDK témavezető. 2019-től orvosok, szakdolgozók továbbképzését végzem nehezen gyógyuló sebek témakörben.

Dr. Hevér Tímea PhD rendelése Szombathelyen zajlik, a műtéteket budapesti centrumunkban végzi.

A rendelő elérhetősége:

Csimborasszó Egészségügyi Központ

9700 Szombathely, Vízöntő utca 7.
Kedd délután 16:30-19:30

A telefonos előjegyzést az alábbi számom tudja kérni: +36 (30) 450 56 49

Gyakran ismételt kérdések
további kérdések
Mi a visszérbetegség?
A visszérbetegség a felületes vénás rendszer megbetegedése. A visszereken, más néven a vénákon áramlik vissza a végtagokból a vér a szív felé. Ezt a gravitációval ellentétes irányú áramlást a vénák falában lévő zárószelepként működő billentyűzet és az izomműködés pumpafunkciója biztosítja. Amennyiben különböző okok miatt nem zár jól a billentyűzet, a keringő vér a vénákból nem tud a szív felé teljesen kiürülni, a végtag megduzzad és feszülő érzés jelentkezik. A véráramlás lelassulásának következménye a felületes vénák falának kitágulása és egy önmagát súlyosbító körfolyamat beindulása. A kezeletlen visszérbetegség súlyos szövődmények kialakulásához vezethet.
Mire kell ügyelni a lézeres és rádiófrekvenciás visszérműtét után?

A visszérműtét után közvetlenül beteg felkelhet, majd sebészi ellenőrzés után kísérőjével otthonába távozhat. Trombózis megelőzésére 5 napig véralvadás-gátló injekciós kezelés javasolt. Otthonában szabadon mozoghat, 1-2 nap után zuhanyozhat, II. fokozatú kompressziós harisnya viselése 2 napig éjjel-nappal, majd még 2-3 hétig napközben javasolt. A műtét után 1-2 nappal ismét dolgozhat, azonban a tartós eredmény érdekében egy hétig nehéz fizikai munkát ne végezzen, ne sportoljon!

A masszázs vajon segít vagy ront a visszér helyzetén?
A klasszikus masszázs tilos a vénagyulladás esetén! A visszértágulatokat a szív irányába, finoman simogatva masszírozza, de lehetőleg ne túl gyakran!
Mennyibe kerül?
Ide kattintva tájékozódhat diagnosztikai vizsgálataink, lézeres, rádiófrekvenciás, valamint egyéb terápiás kezeléseink árairól is. A személyre szabott kezelés kiválasztását minden esetben alapos vizsgálat előzi meg.
Mi az a doppler vizsgálat és mikor van rá szükség?
Ez a speciális ultrahangvizsgálat az érelmeszesedés diagnosztikájában alkalmazott vizsgálat. Alkalmas a vér áramlási irányának meghatározására, segít az érszűkületek és a trombózis diagnosztizálásában, az érszűkület mértékének meghatározásában. Visszérbetegség esetén az ultrahang vizsgálat ad pontos képet a tágult erekről, a Doppler önmagában nem elég!
Mi az oka a visszeresség kialakulásának?
Kialakulása egyrészt örökletes, tehát a nagyszülők fontos szerepet játszhatnak benne! Az oka, hogy az erekben lévő billentyűk nem zárnak tökéletesen, így visszaáramlik a vér, amelytől az érfal kitágul, és a benne lévő vér pangásához vezet. Az örökletességen túl a mozgáshiány és a túlsúly is hozzájárulhatnak a kialakulásához. A panaszokkal érdemes minél gyorsabban szakemberhez fordulni!
Mennyi ideig kell kórházban maradni a visszérműtétet követően?
A visszérkezelés ambuláns sebészeti beavatkozásként történik: panaszmentesség esetén a műtét után rövid idővel kísérővel távozhat.
Mi történik, ha nem kerül sor a beavatkozásra?
A visszérműtét elmaradása esetén várható a panaszok fokozódása, krónikus vénás elégtelenség, lábszárfekély kialakulása, az ilyen szövődményes esetek műtétje jelentősen nagyobb kockázattal jár. A mechano-kémiai ablációs műtétnek abszolút indikációja nincs, csak a kockázat-haszon arány mérlegelése után végezzük el a műtétet. A kozmetikai eredmény néhány héttel a beavatkozás elvégzése után már jól látható.

Tisztelt Pácienseink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendelőnk a megszokott nyitvatartás mellett üzemel. Bővebb információ