Facebook Facebook Facebook Facebook

Dr. Hevér Tímea PhD

2007-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 2011-ben szereztem „Kísérletes művi arterio-venosus shunt-ök morphologiai és összetett véráramlástani vizsgálatai” témában PhD fokozatot. 2016. májusában sebészetből, 2018. októberében érsebészetből szakvizsgáztam.

2007. július és 2011. március között a Debreceni Orvostudományi Egyetem Sebészeti Intézetének Sebészeti Műtéttani Tanszékén végeztem oktató- és kutatómunkát, ahol két évig tanszéki TDK felelős voltam. 2011. április és 2016. szeptember között a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Invazív Mátrix Sebészeti Egységén dolgoztam, továbbá 2011-2016 között a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán, 2012-2013 között az Országos Mentőszolgálat Gyöngyösi Mentőállomásán is. 2016. októbertől a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Általános-, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályán sebészként, érsebészként végzem a mindennapi betegellátást, 2019-től adjunktusként.

A nyitott és laparoszkópos sebészet, krónikus sebkezelés, nyaki, hasi, végtagi verőér és visszér nyitott, endovascularis és hibrid érsebészeti technikákat elsajátítva igyekszem a betegek gyógyulását szolgálni. Számos tanfolyamon vettem részt, hogy az ismereteimet minél jobban bővíthessem.

Tagja vagyok több hazai és külföldi társaságnak, úgymint a European Society for Vascular Surgery, Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság, Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület, Magyar Sebkezelő Társaság, Magyar Sebész Társaság és Szekciói (Endoszkópos Sebészeti Szekció, Fiatal Sebész Társaság /2015-2019 vezetőségi tag/, Coloproctologiai Szekció, Kísérletes Sebész Szekció), Magyar Resuscitatiós Társaság, Magyar Haemorheologiai Társaság, International Society for Experimental Microsurgery, Laborállat-tudományi Társaság.

Rendszeresen végzek tudományos tevékenységet. 2019. év végéig 46 magyar, 6 angol nyelvű előadást tartottam, 8 magyar, 7 angol nyelvű posztert, 11 közleményt (imp.factor: 10,175) és 1 könyvfejezetet készítettem. 2001-2007 között a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületében végeztem kortársoktató munkát, majd 2004-2012 között a Debreceni Orvostudományi Egyetem Sebészeti Műtéttani Tanszéken gyakorlati oktató és csoportvezető voltam az általános orvos, fogorvos, gyógyszerész, orvoskutató laboranalitikus graduális, általános orvos postgraduális képzésben, 2009-től TDK témavezető. 2019-től orvosok, szakdolgozók továbbképzését végzem nehezen gyógyuló sebek témakörben.

Dr. Hevér Tímea PhD rendelése Szombathelyen zajlik, a műtéteket budapesti centrumunkban végzi.

A rendelő elérhetősége:

Csimborasszó Egészségügyi Központ

9700 Szombathely, Vízöntő utca 7.
Kedd délután 16:30-19:30

A telefonos előjegyzést az alábbi számom tudja kérni: +36 (30) 450 56 49

Gyakran ismételt kérdések
további kérdések
Mire való a kompressziós harisnya?
Az egészségügyi harisnya, vagy más néven kompressziós harisnya a lábszár visszerein keletkezett tágulatok kezelésére szolgál. A betegség súlyosságától függ, hogy melyik típusát szükséges használni. Hatására csökken a pangás (ödéma) kialakulása és a visszerekben és nyirokerekben segíti a vér visszaáramlását a szív felé.
Milyen vizsgálatok lesznek lézeres és rádiófrekvenciás műtét előtt?

A műtét alapvető feltétele az ép mélyvénás keringés, igazolásához duplex ultrahang vizsgálat szükséges. Továbbá EKG vizsgálat történik, ellenőrizzük a laboratóriumi paramétereket, illetve mellkasröntgen felvétel készül. Az aneszteziológiai kockázat felmérés is része az előzetes ambuláns vizsgálatnak.

Lehet baj, ha nem távolítjuk el a tágult visszeret?

A visszérbetegségek következtében a lábszár, a lábujjak vérellátása károsodik. A vénákban pangó vér lerakja a benne lévő színezőanyagokat, ezáltal a bőrön kiütések jelentkeznek. Az elhasznált, kötőszövetekbe szivárgó vér károsítja a szöveteket, azok veszítenek rugalmasságukból. A gyulladt, száraz, elvékonyodott bőr sokkal kevésbé lesz ellenálló a fertőző betegségekre, hamarabb elterjedhetnek a gombás betegségek. A trombózis és az orbánc a bőr apró repedései miatt alakulhat ki.

Néhány év elhanyagolt visszérprobléma már a láb fekélyesedéséhez vezethet.

A következmények elkerülése érdekében érdemes tehát eltávolítani a tágult visszereket. Súlyos esetekben mindenképp sebészi beavatkozás szükséges, amely már a panaszmentes időszakokban is javasolt. Ezzel megelőzhetőek a fájdalmas következmények.

Injekciós kezeléssel leginkább a bőrvénákat tudják kezelni. Ilyenkor gyulladáskeltő anyagot juttatnak a vénafalba, amellyel összetapasztják a beteg vénák falát, így elzárva azokat a keringésből.

Visszérproblémákkal forduljon szakorvoshoz! Várjuk Önt is budapesti visszérgyógyászati magánrendelőnkben!

Hány alkalomra lesz szükségem?
Ez több tényezőtől is függhet, köztük a visszérbetegség előrehaladottságától is. Dr. Szabó Attila az alapos vizsgálatok után erre a kérdésére is választ ad. Jelentkezzen be most!
Mi az a doppler vizsgálat és mikor van rá szükség?
Ez a speciális ultrahangvizsgálat az érelmeszesedés diagnosztikájában alkalmazott vizsgálat. Alkalmas a vér áramlási irányának meghatározására, segít az érszűkületek és a trombózis diagnosztizálásában, az érszűkület mértékének meghatározásában. Visszérbetegség esetén az ultrahang vizsgálat ad pontos képet a tágult erekről, a Doppler önmagában nem elég!
Miért fontos a helyes étrend?
A visszerek kialakulásában számos tényező szerepet játszhat. A genetikai faktorok mellett nagy szerepe van az elhízásnak, valamint a túlsúlynak, ami ellen szerencsére sokat lehet tenni a a kiegyensúlyozott étrenddel. A VP-Med Egészségcentrumnál életmód tanácsokkal is hozzájárulunk pácienseink egészségéhez.
Melyek a visszérbetegség stádiumai?
Az első stádium esetén enyhe panaszok kísérik a kórképet, duplex vizsgálat szerint ép a billentyűzet, terhelésre a láb és a lábszár duzzanata, viszketés, égő érzés tapasztalható. A második stádium esetén mérsékelt panaszok jelentkeznek, látható a visszeresség, duplex ultrahang vizsgálat szerint elégtelen vénabillentyű diagnosztizálható. A harmadik stádiumban lezajlott, ismételt visszérgyulladások fordulnak elő, barnásan elszíneződött bőr szemrevételezhető a lábszáron. A negyedik stádiumban súlyos vénás keringési elégtelenség, lábszárfekély, maradandó szöveti károsodás állapota alakul ki.
Szeretnék visszérműtétet, de még előbb tervezünk gyereket
Inkább a terhesség előtt, érdemes elvégezni a műtétet, mert a terhesség alatt tovább romlik az állapot, kialakulhat trombózis a hormonális és mechanikai hatások miatt.

Tisztelt Pácienseink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendelőnk a megszokott nyitvatartás mellett üzemel. Bővebb információ